Nopeat askeleet  

PVGIS 5.2 AURINKOPANEELIN LASKIN

Nopeat askeleet

1 • Syötä aurinkoenergian tuotantopaikan osoite

Anna seuraavat tiedot


Jos merkki ei vastaa aurinkoenergian tuotantoosoitettasi, käytä aluelähestymistapaa ja määritä GPS-pisteesi maantieteellisesti käyttämällä kartan +- ja -merkkiä.


Suosittelemme, että et muuta tätä värikoodia.

O (Oacity) muuttaa kartan peittävyyttä ja auringon säteilyn visualisointia värigradientin kautta, joka on määritelty L:ssä (legenda). Opasiteetin muuttamisella ei ole vaikutusta tuottavuuslaskelmiin.


Nopeaa laskelmaa varten suosittelemme tarkistamaan lasketun horisontin

Käytä maastovarjoja :

Auringon säteily ja aurinkosähkön tuotanto muuttuvat, jos paikalliset kukkulat tai vuoret estävät auringonvalon tiettyinä vuorokaudenaikoina. PVGIS voi laskea tämän vaikutuksen käyttämällä maan korkeutta koskevia tietoja 3 kaarisekunnin (noin 90 metrin) resoluutiolla.

Tämä laskelma ei ota huomioon varjoja hyvin lähellä olevista kohteista, kuten taloista tai puista. Tässä tapauksessa voit ladata omat tietosi horisontista valitsemalla "Lataa horisonttitiedosto" -ruudun CSV- tai JSON-muodossa.



Suosittelemme pitämään oletustietokannan määrittämänä PVGIS.

PPVGIS tarjoaa neljä erilaista tietokantaa auringon säteilystä tunnin tarkkuudella. Tällä hetkellä satelliittipohjaisia ​​tietokantoja on kolme:

PVGIS-SARAH2 (0,05º x 0,05º): CM SAF:n tuottama korvaamaan SARAH-1 (PVGIS-SARAH). Se kattaa Euroopan, Afrikan, suurimman osan Aasiasta ja osan Etelä-Amerikasta. Aikaväli: 2005-2020.

VGIS-SARAH (0,05º x 0,05º): Tuotettu käyttämällä CM SAF -algoritmia. Samanlainen kattavuus kuin SARAH-2. Aikaväli: 2005-2016. PVGIS-SARAH lopetetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

PVGIS-NSRDB (0,04º x 0,04º): Tulos yhteistyöstä NREL:n (USA) kanssa, joka tarjoaa NSRDB:n auringonsäteilytietokannan PVGIS. Aikaväli: 2005-2015.

Lisäksi on maailmanlaajuinen uudelleenanalyysitietokanta:

PVGIS-ERA5 (0,25º x 0,25º): ECMWF:n (ECMWF) viimeisin globaali uudelleenanalyysi. Aikaväli: 2005-2020.

Auringon säteilytietojen uudelleenanalyysissä on yleensä suurempi epävarmuus kuin satelliittipohjaisissa tietokannassa. Siksi suosittelemme käyttämään uudelleenanalyysidataa vain silloin, kun satelliittipohjaiset tiedot puuttuvat tai ovat vanhentuneita. Lisätietoja tietokannoista ja niiden tarkkuudesta on osoitteessa PVGIS laskentamenetelmiä käsittelevä verkkosivu.


Oletuksena PVGIS tarjoaa aurinkopaneeleja, jotka koostuvat kiteisistä piikennoista. Nämä aurinkopaneelit vastaavat suurinta osaa katolle asennettavasta aurinkopaneelitekniikasta. PVGIS ei tee eroa monikiteisten ja yksikiteisten solujen välillä.

Aurinkosähkömoduulien suorituskyky riippuu lämpötilasta, auringon säteilyvoimakkuudesta ja auringonvalon spektristä. Kuitenkin tarkka riippuvuus vaihtelee erityyppisten aurinkosähkömoduulien välillä.
Tällä hetkellä voimme arvioida lämpötila- ja säteilyvaikutuksista aiheutuvia häviöitä seuraavan tyyppisille moduuleille:

• Kiteiset piikennot
• CIS- tai CIGS-materiaalista valmistetut ohutkalvomoduulit
• Ohutkalvomoduulit, jotka on valmistettu kadmiumtelluridista (CdTe)

Muille teknologioille, erityisesti erilaisille amorfisille teknologioille, tätä korjausta ei voida laskea tässä.

Jos valitset yhden kolmesta ensimmäisestä vaihtoehdosta, suorituskykylaskelma ottaa huomioon valitun tekniikan lämpötilariippuvuuden. Jos valitset toisen vaihtoehdon (muu/tuntematon), laskelmassa oletetaan lämpötilavaikutuksista johtuvaa 8 %:n tehohäviötä (yleinen arvo, joka on todettu kohtuulliseksi lauhkeassa ilmastossa).

Huomaa, että spektrivaihteluiden vaikutuksen laskeminen on tällä hetkellä käytettävissä vain kiteiselle piille ja CdTe:lle. Spektrivaikutusta ei voida vielä ottaa huomioon alueilla, joita kattaa vain PVGIS-NSRDB-tietokanta.

Yksikiteinen vai monikiteinen?
Yksikiteinen pii koostuu yhdestä piikiteestä, koska se on valmistettu venytetystä harkosta. Monikiteinen pii koostuu piikiteiden mosaiikista (itse asiassa monokiteisen piin jäännöspiitä käytetään monikiteisen piin valmistukseen).

Yksikiteisillä aurinkopaneeleilla on tällä hetkellä parempi hyötysuhde, korkeampi kuin monikiteisillä paneeleilla, noin 1-3 %.

Yksikiteiset aurinkopaneelit voivat tuottaa enemmän sähköä kuin monikiteiset, koska ne sieppaavat paremmin auringonvaloa, jopa hajasäteilyssä. Siksi ne sopivat alueille, joissa auringonvalo on vähemmän voimakasta, kuten lauhkeille vyöhykkeille.

Monikiteiset aurinkopaneelit ovat erityisen tehokkaampia erittäin aurinkoisilla ja kuumilla alueilla.


Ilmoita asennettujen paneelien kokonaisteho kilowatteina. Jos sinulla on esimerkiksi 9 paneelia, joiden kunkin kapasiteetti on 500 wattia, syötät 4,5. (9 paneelia x 500 wattia = 4500 wattia, mikä on 4,5 kilowattia)

*

Tämä on teho, jonka valmistaja ilmoittaa aurinkosähköjärjestelmän pystyvän tuottamaan normaaleissa testiolosuhteissa, joihin sisältyy jatkuva auringonsäteily 1000 W neliömetriä kohti järjestelmän tasossa järjestelmän lämpötilassa 25 °C. Huipputeho tulee syöttää kilowattihuippuina (kWp).


PVGIS tarjoaa oletusarvon 14 % aurinkosähkön tuotantojärjestelmän kokonaishäviöille. Jos sinulla on hyvä käsitys, että arvosi on erilainen (ehkä erittäin tehokkaan invertterin vuoksi), voit pienentää tätä arvoa hieman.

*

Järjestelmän arvioidut häviöt sisältävät kaikki häviöt järjestelmän sisällä, jolloin sähköverkkoon syötetty todellinen energia on pienempi kuin aurinkosähkömoduulien tuottama energia.

Useat tekijät vaikuttavat näihin häviöihin, mukaan lukien kaapelihäviöt, invertterit, lika (joskus lumi) moduuleissa jne.

Vuosien mittaan myös moduulit menettävät tehoaan, joten keskimääräinen vuosituotanto järjestelmän elinkaaren aikana on muutaman prosenttiyksikön pienempi kuin alkuvuosien tuotanto.


Asennusvaihtoehtoja on kaksi: Vapaasti seisova/päälle asennettava: Moduulit on asennettu telineeseen, jonka takana on vapaa ilmankierto.

Kattoon integroitu / rakennusintegroitu: Moduulit on integroitu täysin rakennuksen seinän tai katon rakenteeseen, ja ilma liikkuu vain vähän tai ei ollenkaan moduulien takana.

Suurin osa kattoasennuksista on tällä hetkellä päälle asennettavia asennuksia.

*

Kiinteissä järjestelmissä (ilman seurantaa) moduulien asennustapa vaikuttaa moduulin lämpötilaan, mikä puolestaan ​​vaikuttaa tehokkuuteen. Kokeet ovat osoittaneet, että jos ilman liikkuminen moduulien takana on rajoitettua, moduulit voivat olla huomattavasti lämpimämpiä (jopa 15°C 1000 W/m2 auringonvalolla).

Jotkut kiinnitystyypit ovat näiden kahden ääripään välissä. Esimerkiksi jos moduulit asennetaan katolle kaarevilla tiileillä, jolloin ilma pääsee liikkumaan moduulien takana. Tällaisissa tapauksissa suorituskyky on jossain näiden kahden laskennan tulosten välissä. Konservatiivisuuden vuoksi voidaan käyttää kattoon lisättyä/integroitua rakennusvaihtoehtoa.


Olet tietoinen kalteva kattosi kallistuskulmasta; ole hyvä ja anna tietoa tästä näkökulmasta.


Tämä sovellus voi laskea optimaaliset kaltevuuden ja suunnan arvot (olettaen kiinteitä kulmia ympäri vuoden).

Tämä koskee aurinkosähkömoduulien kulmaa vaakatasoon nähden kiinteässä asennuksessa (ilman seurantaa).

Jos sinulla on mahdollisuus valita asennusjärjestelmäsi kallistuskulma aurinkosähköasennukseesi, olipa se sitten tasaisella katolla tai maassa (betonilaatta), tarkistat kulman optimoinnin.


Tunnet kalteva kattosi atsimuutin tai suunnan; anna tiedot tästä atsimuutista seuraavasti.



Tämä sovellus voi laskea optimaaliset arvot kallistukselle ja suunnalle (olettaen kiinteät kulmat ympäri vuoden).

Atsimuutti tai suunta on aurinkosähkömoduulien kulma suhteessa suuntaan:

• ETELÄ 0°
• POHJOINEN 180°
• ITÄ - 90°
• LÄNSI 90°
• LOUNAIS 45°
• KAAKOS - 45°
• LUOTE 135°
• KOILIS - 135°

Jos sinulla on mahdollisuus valita aurinkoasennuksellesi asennusjärjestelmäsi atsimuutti tai suunta, olipa se sitten tasaisella katolla tai maassa (betonilaatta), tarkistat sekä kulman että atsimuutin optimoinnin.


Tämä on hyvin likimääräinen vaihtoehto tuotetun kWh:n kustannusten laskemiseen. Tällä vaihtoehdolla ei ole vaikutusta sähköntuotantolaskelmaan, eikä se, kuten mikään vaihtoehto, ole pakollinen.

Laskettu kWh-hinta ei sisällä ylläpitokustannuksia, vakuutusta ja muita korjaavia huoltokustannuksia. Olemus PVGIS on aurinkosähköjärjestelmäsi tuotannon laskelma maantieteellisen sijaintisi ja asennustietojesi perusteella.

Siitä huolimatta sinulla on mahdollisuus laskea sähköntuotantoarvion perusteella aurinkosähkön hinta kilowattituntia kohden.

• Aurinkosähköjärjestelmän hinta: Täällä sinun on syötettävä aurinkosähköjärjestelmän kokonaisasennuskustannukset, mukaan lukien aurinkosähkökomponentit (valosähkömoduulit, asennus, invertterit, kaapelit jne.) ja asennuskustannukset (suunnittelu, asennus, ...). Valuutan valinta on sinun; laskema sähkön hinta PVGIS on sitten sähkön kWh hinta samassa valuutassa, jota olet käyttänyt.

• Korko: Tämä on korko, jonka maksat kaikista aurinkosähköjärjestelmän rahoittamiseen tarvittavista lainoista. Tämä olettaa lainalle kiinteää korkoa, joka maksetaan takaisin vuosittaisina maksuina järjestelmän elinkaaren aikana. Syötä 0, jos kyseessä on käteisrahoitus ilman lainaa.

• Aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä: Tämä on aurinkosähköjärjestelmän odotettu käyttöikä vuosina. Tätä käytetään laskemaan järjestelmän tehollinen sähkökustannus. Jos aurinkosähköjärjestelmä kestää pidempään, sähkön hinta on suhteellisesti alhaisempi. Sähkönostosopimukset verkkojen kanssa ovat pääsääntöisesti 20 vuoden pituisia. Suosittelemme valitsemaan tämän keston tiedoksi järjestelmän käyttöiästä.


Napsauta nähdäksesi tulokset näytöllä.

Esimerkki aurinkoenergian tuotannosta kuukausittain.

exemple production solaire


Kommentti tuloksista


Annetut tulot:
Sijainti [leveys/pituus]: -15.599 , -53.881
Horisontti: Laskettu
Käytetty tietokanta: PVGIS-SARAH2
PV-tekniikka: CRYSTALLINE SILLICON
PV asennettu [Wp]: 1
Järjestelmähäviö [%]: 14

Aurinkosähköenergialaskelman tulos on keskimääräinen kuukausittainen energiantuotanto ja aurinkosähköjärjestelmän keskimääräinen vuosituotanto valitsemillasi ominaisuuksilla.

Vuosittainen vaihtelu on valitun auringonsäteilytietokannan kattaman ajanjakson aikana laskettujen vuosiarvojen keskihajonta.

Vuosituotanto kW, ottaen huomioon maantieteelliset ja ilmastolliset parametrit: Yearly PV energy production (kWh): -- Vuotuinen säteilytys, mahdollinen tuotanto kWh/m2: Yearly in-plane irradiation (kWh/m2): -- Vuotuinen vaihtelu kWh:na, joka edustaa mahdollista vaihtelua kahden vuoden välillä: Yearly-to-year variability (kWh): -- Kokonaisarviot häviöistä, ottaen huomioon kulmasta, spektrivaikutuksista ja paikan lämpötilasta johtuvat tuotantohäviöt.
Muutokset tuotantoon johtuen:

   Tulokulma (%):    --
   Spektrivaikutukset (%):    --
   Lämpötila ja alhainen säteilyteho (%):    --

Kokonaistappio (%):    --

exemple pv output


exemple radiation


exemple horizon profile


Tulosten vienti


Vie PDF-tiedosto verkkoon kytketyn aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn simuloinnin tuloksista.

Klikkaamalla PDF-tiedostoa lataat simulaatiosi.



exemple horizon profile


   

   

 

IP-sijaintisi perusteella: 3.129.39.54

   

Kursori:

Valittu: Valitse Sijainti

Korkeus (m):

Käytä maastovarjoja:

Ei valittuja tiedostoja

PVGIS ver. 5.2


verkkoon kytketyn pv:n suorituskyky

Kiinteät asennusvaihtoehdot

Seuranta pv:n suorituskyky

Auringon säteilytietokanta*
PV-tekniikkaa*
Asennettu aurinkosähkön huipputeho [kWp] *
Järjestelmän menetys [%] *
Seurannan kiinnitysvaihtoehdot
Kaltevuus

Kaltevuus [°]

verkkoon kuulumattomien pv-järjestelmien suorituskyky

Auringon säteilytietokanta*
Asennettu aurinkosähkön huipputeho [kWp] *
Akun kapasiteetti [Wh]*
Purkamisen katkaisuraja [%]*
Kulutus päivässä [Wh]*
Kaltevuus [°]*
Atsimuutti [°]*

kuukausittaiset säteilytystiedot

Auringon säteilytietokanta*
Aloitusvuosi*
Loppuvuosi*
Säteilytys

Suhde

Lämpötila

Keskimääräinen päivittäinen säteilyvoimakkuustiedot

Auringon säteilytietokanta*
Kuukausi*

Kiinteässä koneessa
Kaltevuus [°]*
Atsimuutti [°]*

Auringon seurantakoneessa

Lämpötila

tunnin säteilytiedot

Auringon säteilytietokanta*
Aloitusvuosi*
Loppuvuosi*
Asennustyyppi*

Kaltevuus [°]

Atsimuutti [°]

PV-tekniikkaa
Asennettu aurinkosähkön huipputeho [kWp]
Asennettu aurinkosähkön huipputeho [kWp] [%]

Tyypillinen säävuosi

Valitse ajanjakso*

dummy filler

performance of grid-connected pv: Results

PV output Radiation Info PDF

Summary

dummy filler

performance of tracking pv : Results

PV output Radiation Info PDF

Summary

dummy filler

performance of off-grid pv systems: Results

PV output Performance Battery state Info PDF

Summary

dummy filler

monthly irradiation data: Results

Radiation Diffuse/Global Temperature Info PDF

You must check one of irradiation and reclick visualize results to view this result

You must check Diffuse/global ratio and reclick visualize results to view this result

You must check Average temperature and reclick visualize results to view this result

Summary

dummy filler

average daily irradiance data: Results

Fixed-plane Tracking Temperature Info PDF

You must check one of fixed plane and reclick visualize results to view this result

You must check one of sun-tracking plane and reclick visualize results to view this result

You must check Daily temperature profile and reclick visualize results to view this result

Summary

dummy filler

typical meteorological year: Results

Info

Summary

Registration ×

Registration page

Password must contain at least 8 caracters with uppercase, lowercase and number.
Passwords do not match.

Inscrivez-vous

RAPIDEMENT

avec votre compte GOOGLE,
créer votre compte en 2 clics