Pași rapidi  

PVGIS 5.2 CALCULATOR PANOU SOLAR

Pași rapidi

1 • Introduceți adresa locului de producție solară

Furnizați următoarele informații


Dacă markerul nu corespunde adresei dvs. de producție solară, utilizați o abordare a zonei, folosind + și - de pe hartă pentru a vă defini geografic punctul GPS.


Vă sfătuim să nu modificați acest cod de culoare.

O (Opacitate) modifică opacitatea hărții și vizualizarea iradierii solare printr-un gradient de culoare definit în L (Legendă). Modificarea opacității nu are niciun efect asupra calculelor de productivitate.


Pentru un calcul rapid, vă sfătuim să verificați orizontul calculat

Folosiți umbrele terenului :

Radiația solară și producția fotovoltaică se vor schimba dacă există dealuri sau munți locali care blochează lumina soarelui în anumite perioade ale zilei. PVGIS poate calcula efectul acestui lucru utilizând date privind cota solului cu o rezoluție de 3 secunde de arc (aproximativ 90 de metri).

Acest calcul nu ia în considerare umbrele de la obiecte foarte apropiate precum case sau copaci. În acest caz, puteți încărca propriile informații despre orizont bifând caseta „Descărcați fișierul orizont” în format CSV sau JSON.



Vă recomandăm să păstrați baza de date implicită determinată de PVGIS.

PPVGIS oferă patru baze de date diferite despre radiația solară cu rezoluție orară. În prezent, există trei baze de date bazate pe satelit:

PVGIS-SARAH2 (0,05º x 0,05º): Produs de CM SAF pentru a înlocui SARAH-1 (PVGIS-SARA). Acoperă Europa, Africa, cea mai mare parte a Asiei și unele părți ale Americii de Sud. Interval de timp: 2005-2020.

VGIS-SARAH (0,05º x 0,05º): Produs folosind algoritmul CM SAF. Acoperire similară cu SARAH-2. Interval de timp: 2005-2016. PVGIS-SARAH va fi întreruptă până la sfârșitul anului 2022.

PVGIS-NSRDB (0,04º x 0,04º): rezultat al colaborării cu NREL (SUA), oferind baza de date a radiațiilor solare NSRDB pentru PVGIS. Interval de timp: 2005-2015.

În plus, există o bază de date de reanaliza la nivel mondial:

PVGIS-ERA5 (0,25º x 0,25º): Cea mai recentă reanaliza globală de la ECMWF (ECMWF). Interval de timp: 2005-2020.

Reanalizarea datelor despre radiația solară are, în general, o incertitudine mai mare decât bazele de date bazate pe satelit. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați datele de reanalizare numai atunci când datele bazate pe satelit lipsesc sau sunt învechite. Pentru mai multe informații despre bazele de date și acuratețea acestora, vă rugăm să consultați PVGIS pagina web despre metode de calcul.


Implicit, PVGIS furnizează panouri solare formate din celule de siliciu cristalin. Aceste panouri solare corespund majorității tehnologiei de panouri solare instalate pe acoperiș. PVGIS nu face diferenta intre celulele policristaline si cele monocristaline.

Performanța modulelor fotovoltaice depinde de temperatură, iradierea solară și spectrul luminii solare. Cu toate acestea, dependența exactă variază între diferitele tipuri de module fotovoltaice.
În prezent, putem estima pierderile datorate efectelor de temperatură și iradiere pentru următoarele tipuri de module:

• Celule de siliciu cristalin
• Module cu peliculă subțire realizate din CIS sau CIGS
• Module cu peliculă subțire realizate din telurura de cadmiu (CdTe)

Pentru alte tehnologii, în special diverse tehnologii amorfe, această corecție nu poate fi calculată aici.

Dacă alegeți una dintre primele trei opțiuni aici, calculul performanței va ține cont de dependența de temperatură a tehnologiei alese. Dacă alegeți cealaltă opțiune (alta/necunoscută), calculul va presupune o pierdere de putere de 8% din cauza efectelor temperaturii (o valoare generică care a fost considerată rezonabilă pentru climatele temperate).

Rețineți că calculul efectului variațiilor spectrale este disponibil în prezent numai pentru siliciul cristalin și CdTe. Efectul spectral nu poate fi încă luat în considerare pentru zonele acoperite doar de PVGIS-Baza de date NSRDB.

Monocristalin sau Policristalin?
Siliciul monocristalin este compus dintr-un singur cristal de siliciu, deoarece este fabricat dintr-un lingot întins. Siliciul policristalin este compus dintr-un mozaic de cristale de siliciu (de fapt, siliciul monocristalin rezidual este folosit pentru a face siliciu policristalin).

Panourile solare monocristaline au în prezent o eficiență mai bună, mai mare decât cea a panourilor policristaline, cu aproximativ 1 până la 3%.

Panourile solare monocristaline pot produce mai multă energie electrică decât cele policristaline, deoarece captează mai bine lumina soarelui, chiar și în radiații difuze. Prin urmare, sunt potrivite pentru regiunile cu lumină solară mai puțin intensă, cum ar fi zonele temperate.

Panourile solare policristaline sunt deosebit de eficiente în regiunile foarte însorite și calde.


Vă rugăm să furnizați puterea totală a panourilor instalate în kilowați. De exemplu, dacă aveți 9 panouri fiecare cu o capacitate de 500 de wați, ați introduce 4,5. (9 panouri x 500 wați = 4500 wați, adică 4,5 kilowați)

*

Aceasta este puterea pe care producătorul declară că sistemul fotovoltaic o poate produce în condiții standard de testare, care includ iradierea solară constantă de 1000 W pe metru pătrat în planul sistemului, la o temperatură a sistemului de 25 °C. Puterea de vârf trebuie introdusă în kilowați-vârf (kWp).


PVGIS oferă o valoare implicită de 14% pentru pierderile totale în sistemul de producere a energiei electrice solare. Dacă aveți o idee bună că valoarea dvs. va fi diferită (poate datorită unui invertor foarte eficient), puteți reduce puțin această valoare.

*

Pierderile estimate ale sistemului cuprind toate pierderile din cadrul sistemului, rezultând că energia efectivă furnizată rețelei electrice este mai mică decât energia produsă de modulele fotovoltaice.

Există mai mulți factori care contribuie la aceste pierderi, inclusiv pierderi de cabluri, invertoare, murdărie (uneori zăpadă) pe module etc.

De-a lungul anilor, modulele tind să-și piardă puțin din putere, astfel încât producția medie anuală pe durata de viață a sistemului va fi cu câteva puncte procentuale mai mică decât producția din primii ani.


Există două posibilități de instalare: Instalare de sine stătătoare/pe deasupra: Modulele sunt montate pe un rack cu circulație liberă a aerului în spatele lor.

Integrat în acoperiș/Integrat în clădire: modulele sunt complet integrate în structura peretelui sau a acoperișului unei clădiri, cu o mișcare mică sau deloc a aerului în spatele modulelor.

Majoritatea instalațiilor pe acoperiș sunt în prezent instalații deasupra.

*

Pentru sistemele fixe (fără urmărire), modul în care sunt montate modulele va influența temperatura modulului, care, la rândul său, afectează eficiența. Experimentele au arătat că, dacă mișcarea aerului în spatele modulelor este limitată, modulele pot fi considerabil mai calde (până la 15°C la 1000 W/m2 de lumină solară).

Unele tipuri de montare se încadrează între aceste două extreme. De exemplu, dacă modulele sunt montate pe un acoperiș cu țigle curbate, permițând aerului să se deplaseze în spatele modulelor. În astfel de cazuri, performanța va fi undeva între rezultatele celor două calcule posibile aici. Pentru a fi conservator în astfel de cazuri, poate fi folosită opțiunea de construcție cu acoperiș adăugat/integrat.


Sunteți conștient de unghiul de înclinare al acoperișului dvs. în pantă; vă rugăm să furnizați informații despre acest unghi.


Această aplicație poate calcula valorile optime pentru pantă și orientare (presupunând unghiuri fixe pe tot parcursul anului).

Aceasta se referă la unghiul modulelor fotovoltaice în raport cu planul orizontal, pentru o instalație fixă ​​(fără urmărire).

Dacă aveți ocazia să alegeți unghiul de înclinare al sistemului dumneavoastră de montare pentru instalația solară, fie că este pe un acoperiș plat sau pe sol (placă de beton), veți verifica optimizarea unghiului.


Sunteți familiarizat cu azimutul sau orientarea acoperișului dvs. în pantă; vă rugăm să furnizați informații despre acest azimut după cum urmează.



Această aplicație poate calcula valorile optime pentru înclinare și orientare (presupunând unghiuri fixe pe tot parcursul anului).

Azimutul sau orientarea este unghiul modulelor fotovoltaice în raport cu direcția:

• SUD 0°
• NORD 180°
• EST - 90°
• VEST 90°
• SUD-VEST 45°
• SUD-EST - 45°
• NORD-VEST 135°
• NORD-EST - 135°

Daca ai ocazia sa alegi azimutul sau orientarea sistemului tau de montaj pentru instalatia ta solara, fie ca este pe un acoperis plat sau pe sol (placa de beton), vei verifica optimizarea atat a unghiului cat si a azimutului.


Aceasta este o opțiune foarte aproximativă pentru calcularea costului kWh produs. Această opțiune nu are impact asupra calculului producției de energie electrică și, ca orice opțiune, nu este obligatorie.

Costul calculat al kWh nu ia în considerare costurile de întreținere, asigurări și alte costuri de întreținere corectivă. Esența lui PVGIS este calculul producției sistemului dvs. fotovoltaic pe baza locației dvs. geografice și a informațiilor despre instalare.

Cu toate acestea, aveți opțiunea de a calcula, pe baza estimării producției de energie electrică, costul energiei fotovoltaice pe kWh.

• Costul Sistemului Fotovoltaic: Aici, trebuie să introduceți costul total de instalare al sistemului fotovoltaic, inclusiv componentele fotovoltaice (module fotovoltaice, montaj, invertoare, cabluri etc.) și costurile de instalare (planificare, instalare, ...). Alegerea monedei este a dvs. de a decide; pretul energiei electrice calculat de PVGIS va fi apoi prețul pe kWh de energie electrică în aceeași monedă pe care ați folosit-o.

• Dobândă: Aceasta este rata dobânzii pe care o plătiți pentru toate împrumuturile necesare finanțării sistemului fotovoltaic. Aceasta presupune o rată fixă ​​a dobânzii la împrumut, care va fi rambursată prin plăți anuale pe durata de viață a sistemului. Introduceți 0 dacă este o finanțare în numerar, fără împrumut.

• Durata de viață a sistemului fotovoltaic: Aceasta este durata de viață estimată a sistemului fotovoltaic în ani. Acesta este utilizat pentru a calcula costul efectiv al energiei electrice pentru sistem. Dacă sistemul fotovoltaic durează mai mult, costul energiei electrice va fi proporțional mai mic. Contractele de cumpărare a energiei electrice cu rețele sunt în general pe 20 de ani. Vă recomandăm să alegeți această durată ca informații despre durata de viață a sistemului.


Faceți clic pentru a vizualiza rezultatele pe ecran.

Exemplu de producție solară lună de lună.

exemple production solaire


Comentariu asupra rezultatelor


Intrări furnizate:
Locație [Lat/Lon]: -15.599 , -53.881
Orizont: Calculat
Baza de date folosita: PVGIS-SARAH2
Tehnologia fotovoltaica: CRYSTALLINE SILLICON
PV instalat [Wp]: 1
Pierdere de sistem [%]: 14

Rezultatul calculului energiei fotovoltaice este producția medie lunară de energie și producția medie anuală a sistemului fotovoltaic cu proprietățile pe care le-ați ales.

Variabilitatea de la an la an este abaterea standard a valorilor anuale calculate pe perioada acoperită de baza de date a radiațiilor solare selectată.

Producția anuală în kW, ținând cont de parametrii geografici și climatici: Yearly PV energy production (kWh): -- Iradierea anuală, producția potențială de kWh pe m2: Yearly in-plane irradiation (kWh/m2): -- Variabilitatea anuală în kWh, reprezentând variația posibilă între doi ani: Yearly-to-year variability (kWh): -- Estimări totale ale pierderilor, luând în considerare pierderile de producție datorate unghiului, efectelor spectrale și temperaturii locului.
Modificări ale producției din cauza:

   Unghiul de incidență (%):    --
   Efecte spectrale (%):    --
   Temperatura și iradierea scăzută (%):    --

Pierdere totală (%):    --

exemple pv output


exemple radiation


exemple horizon profile


Exportarea rezultatelor


Exportați un PDF cu rezultatele simulării dvs. a performanței sistemului dvs. fotovoltaic conectat la rețea.

Făcând clic pe PDF, vă descărcați simularea.



exemple horizon profile


   

   

 

Pe baza locației dvs. de ip: 3.14.248.61

   

Cursor:

Selectat: Selecta Locaţie

Altitudine (m):

Folosiți umbrele terenului:

Niciun fișier selectat


performanța pv conectată la rețea

Opțiuni fixe de montare

Performanța urmăririi pv

Baza de date cu radiația solară*
Tehnologia PV*
Puterea fotovoltaică de vârf instalată [kWp] *
Pierdere de sistem [%] *
Urmărirea opțiunilor de montare
Pantă

Pantă [°]

performanța sistemelor fotovoltaice în afara rețelei

Baza de date cu radiația solară*
Puterea fotovoltaică de vârf instalată [kWp] *
Capacitatea bateriei [Wh]*
Limită de debit [%]*
Consum pe zi [Wh]*
Pantă [°]*
Azimut [°]*

date lunare de iradiere

Baza de date cu radiația solară*
Începe anul*
Anul de sfârșit*
Iradierea

Raport

Temperatură

Date medii de iradiere zilnică

Baza de date cu radiația solară*
Lună*

Pe plan fix
Pantă [°]*
Azimut [°]*

În avionul de urmărire a soarelui

Temperatură

date de radiație pe oră

Baza de date cu radiația solară*
Începe anul*
Anul de sfârșit*
Tip de montare*

Pantă [°]

Azimut [°]

Tehnologia PV
Puterea fotovoltaică de vârf instalată [kWp]
Puterea fotovoltaică de vârf instalată [kWp] [%]

An meteorologic tipic

Selectați perioada*

dummy filler

performance of grid-connected pv: Results

PV output Radiation Info PDF

Summary

dummy filler

performance of tracking pv : Results

PV output Radiation Info PDF

Summary

dummy filler

performance of off-grid pv systems: Results

PV output Performance Battery state Info PDF

Summary

dummy filler

monthly irradiation data: Results

Radiation Diffuse/Global Temperature Info PDF

You must check one of irradiation and reclick visualize results to view this result

You must check Diffuse/global ratio and reclick visualize results to view this result

You must check Average temperature and reclick visualize results to view this result

Summary

dummy filler

average daily irradiance data: Results

Fixed-plane Tracking Temperature Info PDF

You must check one of fixed plane and reclick visualize results to view this result

You must check one of sun-tracking plane and reclick visualize results to view this result

You must check Daily temperature profile and reclick visualize results to view this result

Summary

dummy filler

typical meteorological year: Results

Info

Summary

Registration ×

Registration page

Password must contain at least 8 caracters with uppercase, lowercase and number.
Passwords do not match.

Inscrivez-vous

RAPIDEMENT

avec votre compte GOOGLE,
créer votre compte en 2 clics